Köttfärs

Taco Friday

tacotaco

Taco Friday

Taco borde nästan vara vår nationalrätt, det är så många som äter taco på fredagar och det är ju så gott! Idag gjorde jag egen tacokrydda och egen guacamole och istället för tacoskal åt jag min taco i Romansallad, funkar alldeles utmärkt. Det är så bra med plockmat, det finns något för alla, man äter det man gillar och på sitt eget sätt.

tacotaco

Guacamole – 4 portioner

2 avokado

1 tomat

0,5 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyfta

1 msk pressad citron

2 krm salt

0,5 krm svartpeppar

cayennepeppar

 

Gör så här

Dela avokadon och ta ut kärnorna.

Gröp ur avokadon och lägg fruktköttet i en skål.

Mixa med en stavmixer eller med en gaffel.

Kärna ur tomaten och hacka fint.

Blanda tomat, sambal oelek, pressad vitlök, pressad citron och kryddor tillsammans med avokadon.

taco

Tacokrydda

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 tsk chilipulver

1,5 tsk salt

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lölpulver

2 krm cayennepeppar

 

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser och rör om väl.

Förvara i en glasburk.

Använd 2-3 msk tacokrydda till 400 g köttfärs.

Pressa även i 1-2 vitlöksklyftor i köttfärsen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.