Mustig köttfärsgryta med rött vin
Mustig köttfärsgryta med rött vin
Finns det något godare än en mustig gryta som fått stå och koka i timmar, där köttet bara faller isär?! Men det är inte alltid man har tid för långkok så då får man göra en snabbare variant med köttfärs istället och denna mustiga köttfärsgryta med rött vin är riktigt god. Servera med ris och en grönsallad, passar även självklart med pasta om man föredrar det. Sådan här mat är även perfekt att göra matlådor på och frysa in.
Mustig köttfäsgryta med rött vin – 4-6 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
400 g krossade tomater
4 dl vatten
2,5 dl rött vin
2 köttbuljongtärningar
3 vitlöksklyftor
2 tsk soya
1 tsk timjan
svartpeppar
ca 2 msk vetemjöl
1 röd spetspaprika
Gör så här
Finhacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna.
Häll över köttfärsen i en gryta.
Häll på krossade tomater, vatten och vin.
Smula ner buljong och pressa i vitlök.
Blanda ner timjan, soya och svartpeppar.
Sikta ner lite mjöl om du vill att såsen ska bli lite tjockare. OBS! Det är viktigt att du siktar ner mjölet annars blir det mjölklumpar och det är inte gott. Jag använder mig av en tesil och rör hela tiden med en slev.
Låt småputtra i ca 15 minuter.
När grytan puttrat i 15 minuter skiva paprikan och lägg ner i grytan och låt koka ytterligare 15 minuter.
Koka under tiden riset.
En kommentar
Johanna
Mycket god, barnvänligt min son på 2år älskade den