Köttfärs

Pannbiffar med löksky

pannbiffar

Pannbiffar med löksky

Hur gott är det inte med husmanskost och detta recept på pannbiffar kommer från Per Morgergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost”. Färsen smaksätter man med tamarisoja och fransk senap och det blir så god smak på biffarna. Servera pannbiffarna med löksky, lingonsylt och skivad saltgurka.

pannbiffar

Pannbiffar med löksky – 4-6 portioner (ca 10 st) Tillagningstid: ca 40 minuter

500 g nötfärs

1 gul lök

1 ägg

1/2 dl ströbröd

2 dl vispgrädde

3 msk tamarisoja

3 msk fransk senap

 

Löksky

2 gula lökar

smör

4 dl vatten

1 köttbuljongtärning

 

Gör så här

Hacka löken till biffarna och stek den mjuk i smör utan att den får färg.

Låt svalna något.

Blanda köttfärs med ägg.

Tillsätt löken, ströbröd, senap, soja och vispgrädde.

Forma färsen till små biffar. Blöt händerna med vatten så är det lättare att forma biffarna.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.

Lyft biffarna ur pannan och lägg dem på ett fat.

Skala och skiva löken till lökskyn.

Stek den mjuk på svag värme i smör.

Häll på vatten och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.

Lägg ner biffarna i skyn och låt småkoka en liten stund.

Servera med kokt potatis.

 

2 Comments

  • Rebecka

    Det låter supergott 🙂
    Alltid gott med biffar och lök.
    Har också Per Mobergs kokbok,men har endast lagat kalopsen.
    Får snart börja testa fler recept,så många härliga recept där i.

    Kram Rebecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.