Kesoplättar
Kesoplättar
Kesoplättar blandar du snabbt ihop med få ingredienser, keso, ägg, salt, fiberhusk och eventuellt en nypa vaniljpulver. Servera kesoplättarna med vispad grädde, riven kokos och färska bär, så gott.
Kesoplättar – ca 8 st
250 g keso
2 ägg
2 tsk fiberhusk
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
smör att steka i
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Blanda med en stavmixer till en jämn smet.
Låt stå några minuter.
Grädda plättarna i en stekpanna med smör.
Stek dem på medelvärme på båda sidor.
Smeten är ganska tjock så man får bre ut den med en matsked under tiden man steker dem.
Servera med grädde, bär och kokos.
2 kommentarer
Ulla Johansson
Såg gott ut måste provas!
Trevlig helg önskar jag dej :)/Ulla
Hemma hos Andrea
Tack Ulla! Kesoplättar är jättegott tycker jag och mycket lättare för magen än vanliga pannkakor. Trevlig helg till dig med/Andrea