Smoothies

Krämig smoothie med kokosmjölk

smoothie med kokosmjölk lchf

Krämig smoothie med kokosmjölk

En riktigt mättande och krämig smoothie som egentligen är grön då den innehåller avocado, spenat, lime, ingefära, baobabpulver och kokosmjölk. Jag ville ha lite sötma i smoothien så jag tillsatte även lite hallon och blåbär men innan bären blandades i hade smoothien en vacker grön färg. Jag älskar ingefära i både smoothies och mat, det ger en så god smak och ingefära är även väldigt hälsosamt, tex ska ingefära vara bra för magen, lindra förkylningar, bra för hjärtat, ökar matsmältningen och ingefära ska även vara bra mot illamående och huvudvärk. Att börja dagen med lite ingefära är alltså inte fel!

Smoothie är ett bra frukostalternativ tycker jag, lätt att slänga ihop och man kan blanda i allt möjligt gott och nyttigt. På helgerna gör vi ofta smoothies och barnen älskar att blanda ihop sin egen och det är betydligt nyttigare med en smoothie med naturell yoghurt, frukt och bär än smaksatt yoghurt på tetra som är fullproppad med dolt socker. Mina barn älskar Danonino yoghurt och Yoggi (såklart) men dem uppskattar en smoothie precis lika mycket och framför allt om dem får göra den själv.

 

Krämig smoothie med kokosmjölk

2 dl kokosmjölk (jag använder Santa Maria Extra Creamy)

1 dl vatten

1/2 avocado

1 näve spenat

lite riven ingefära

saften från 1/2 lime

1 tsk baobabpulver

1 dl hallon

1/2 dl blåbär

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en mixer.

Servera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.