Smoothies

Ingefärsshot med gurkmeja

Ingefärsshot med gurkmeja

Ingefärsshot med gurkmeja

Jag vet att jag tjatar om denna ingefärsshot men jag tycker att den är så värd att tjatas om. Ingefära innehåller massvis med antioxidanter och har många bra egenskaper. Det är ingen dum ide att boosta med ingefära nu i förkylninstider då ingefära sägs både förhindra och lindra förkylning. Vanligtvis gör jag ingefärsshot på färsk ingefära, vatten och citron men denna gång hade jag även i lite gurkmeja. Jag har också fått tipset att tillsätta cayenepeppar, det får bli nästa gång.

En shot av detta varje morgon och du slipper kanske de envisa bacillerna som härjar. En sak är iallafall säker, du vaknar garanterat till liv på morgonen. Tycker man att shoten är för stark kan man blanda den i en kopp med hett vatten och dricka det som te istället. Du kan även röra ner en sked honung om du vill ha lite sötma.

 

Ingefärsshot med gurkmeja 

100 g färsk ingefära

5 dl vatten

1 tsk gurkmeja (malen)

saften från 1 citron

 

Gör så här

Skölj ingefäran noga eller skala den och riv den grovt i ett rivjärn.

Lägg ingefärssrivet och gurkmeja i en kastrull tillsammans med vattnet och låt sjuda i 20 minuter.

Sila av och låt svalna till rumstemperatur.

Pressa saften ur citronen och rör ner den i ingefärsvätskan.

Förvara i kylen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.