Frukostbröd & pålägg

Nöt & fröbröd

nöt och fröbröd lchf

Nöt & fröbröd

För ett tag sen gjorde jag detta nöt & fröbröd som innehåller massa olika nötter, frön, chiafrön och ägg. Jag skivade upp hela brödet i lagom tjocka skivor, lade smörgåspapper mellan varje skiva och frös in i en burk och det går alldeles utmärkt att rosta detta bröd. Så gott med en skiva rostat nöt & fröbröd med ett lager Bregott, en skiva hushållsost, grönsaker och en kopp kaffe till frukost.

nöt och fröbröd lchf

Nöt & fröbröd LCHF

100 g pekannötter

100 g hasselnötter

100 g cashewnötter

100 g krossade linfrön

100 g skalade sesamfrön

100 g solrosfrön

150 g pumpakärnor

50 g chiafrön

1 tsk salt

100 g kallpressad rapsolja

6 st ägg

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Väg upp alla nötter, (alla nötter ska vara hela) häll upp i en stor skål.

Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop ordentligt.

Smörj en form och strö den med sesamfrön.

Häll i smeten och strö chiafrön över limpan.

Baka mitt i ugnen i ca 1 timme.

Låt svalna och skär sedan limpan i lagom tjocka skivor.

Förvara i frysen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.