Quinoasallad med bigarråer & nektarin
Quinoasallad med bigarråer & nektarin
Hoppas du haft en fin midsommar! Vår har varit helt fantastisk och vi har tillbringat hela midsommarhelgen med goda vänner. För andra året så hyrde vi stugor på en camping, i år var vi var fem familjer och alla hade varsin stuga och det är så smidigt nu när alla har små barn och olika rutiner. Det är så otroligt mysigt att få umgås under en hel helg och ta igen lite. Vi körde knytis rakt igenom och vår uppgift var tillbehör till grillmiddagarna och en av salladerna jag gjorde var denna quinoasallad med bigarråer, nektarin, rucola och fetaost. En riktigt fräsch sommarsallad och dessutom väldigt enkel att tillaga. Inspiration har jag fått från Leila Lindholms senaste kokbok The fresh foodie, en fantastisk bok med vackra bilder och härliga recept.
Quinoasallad med körsbär & nektarin
Quinoa
Rucola
Körsbär
Nektariner
Fetaost
Olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Mynta
Gör så här
Koka quinoan enligt beskrivning på förpackningen.
Skiva nektarinerna.
Halvera körsbären och plocka ut kärnorna.
Skölj rucola och lägg upp på ett fat.
Lägg quinoan ovanpå rucolan och ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Fördela ut nektarin och körsbär.
Smula fetaosten över frukten och toppa med myntablad.