PLOCKMAT/MINGELMAT

Melon, serrano & vitlöksbröd

Melon och serranoskinka

Vitlöksbröd med mozzarella

Melon, serrano & vitlöksbröd

För några helger sedan bjöds det på strålande väder och högsommarvärme och äntligen fick vattenspridaren göra premiär. Det här är första sommaren i huset och trädgården är som gjord för spring i vattenspridare. Barnen bytte blixtsnabbt om till badkläder och simglasögonen åkte på. Jag mins så väl när jag själv var liten och jag och mina systrar sprang med paraplyer genom vattenstrålarna och tävlade om vem som kunde stå längst i det iskalla vattnet. Det är sommar!

Vi lyxade till denna härliga söndag med en enkel myslunch, cantaloupmelon och serranoskinka, vitlöksbröd med riven mozzarella och persilja och varsitt glas svalkande Prosecco. En helt perfekt söndag. Serransoskinkan köpte jag över charken på Ica Maxi och den var riktigt god, tunna fina skivor. Jag tycker det känns lite lyxigt att beställa över disk, provsmaka och få det packeterat i papper. Vitlöksbröd är en sommarfavorit och det är så enkelt att göra. Här behövs inga exakta mått utan det är bara att blanda efter smak och tycke.

VattenspridareVattenspridare

Vitlöksbröd med riven mozzarella

Baguette

Bregott

Pressad vitlök (till en halv stor baguette brukar jag använda 1 vitlöksklyfta)

Flingsalt

Persilja

Riven mozzarella

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva baguetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda bregott med pressad vitlök, flingsalt och klippt persilja i en skål.

Bre smöret på brödskivorna.

Strö över riven mozzarella.

Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått en fin färg.

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.