Grönkålschips
Grönkålschips
Varför har jag inte testat detta tidigare?! Jisses så gott! Grönkålschips har varit en trend länge men jag har inte kommit mig för att göra det. Både enkelt att tillaga och så otroligt gott. Har du smakat grönkålschips? Om inte – nästa gång du är och handlar glöm inte att köpa grönkål, du har missat något! Dem blir verkligen krispiga och spröda, salta och helt fantastiska. Helt klart en ny favorit. En annan favorit just nu är iskaffe. Det är så gott med kallt kaffe när det är varmt ute. Jag låter bara bryggkaffet svalna sen häller jag upp det i ett glas, häller i en skvätt mjölk och några isbitar.
Grönkålschips
Grönkål
Olivolja
Himalayasalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj grönkålen, skär bort stammen och dela den i mindre bitar.
Lägg grönkålen i en skål och ringla över lite olivolja.
Massera in olivoljan med händerna.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela ut grönkålen.
Strö över himalayasalt.
Ställ in plåten i ugnen i 5 minuter.
Ta ut plåten och rör om lite.
Ståll in plåten i ytterligare ca 5 minuter.
Låt svalna.
En kommentar
farmor
Har heller aldrig blivit färdig att pröva grönkålen trots att jag har sett ”reklam” för chipsen många gånger. Men nu ska det bli av. Det du rekommenderar brukar vara gott. Ska ha lite folk till midsommar. Få se om det går hem till en sommardrink. Kram från din farmor.