Okategoriserade

Vaniljkvarg med bär och mandelbiskvipinnar

Vaniljkvarg med bär och mandelbiskvipinnar

Minns ni mandelbiskvipinnarna jag gjorde för ett tag sen? Dem är riktigt goda och smakar precis som sådana där små mandelbiskvipluppar man åt till nyponsoppa när man var liten. Jag har nog inte ätit det sen jag gick på fritids men jag mins så väl ett tillfälle precis innan sommarlovet, vi var ganska få barn kvar på avdelningen, det var en varm dag och fönstrena stod vidöppna för att ge lite korsdrag och till mellis fick vi nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass. Jag mins det som igår! Tillbaka till mandelbiskvipinnarna som jag här serverat till en skål vaniljlvarg med massa färska bär och hackade nötter. Kan tänka mig att det även går att dekorera en tårta med dessa sega mandelpinnar om man gör dem lite tunnare. Jag tänker mig en tårta med mycket choklad, nougat, smörkräm och mandelbiskvipinnar runt om, hmmm det kanske kan vara något!

 

Mandelbiskvipinnar

200 g mandelmassa

1 dl strösocker

1 äggvita

ca 1 dl sötmandel, hackad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.

Riv ner mandelmassa i en bunke, jag använde ett rivjärn.

Häll i strösocker och vispa med en elvisp.

Rör ner äggvitan lite i taget tills det blir en slät smet.

Spritsa ut pinnar på plåten och toppa med hackad mandel.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pinnarna fått en fin färg. Tar lite olika tid beroende på hur stora pinnar man gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.