EFTERRÄTTER

Glassparty och frukttårta

glassparty och frukttårtaglassparty och glassparty

Vår lilla tjej har hunnit fylla fyra år och det firades med glassparty och frukttårta. Att bjuda på glassbuffé är enkelt, kräver inga större förberedelser och är uppskattat både av stora och små. Ställde fram en bytta med vaniljglass, massa olika strössel, maränger, choklad och kolasås så fick alla komponera sin egna glassdessert. Brukar bli succé på barnkalas! Men självklart hör en tårta födelsedagskalas till så jag gjorde en frukttårta också av vattenmelon, mango, hallon, jordgubbar, kiwi och passionsfrukt. Vi brukar göra en sådan här frukttårta på morgonen när barnen fyller år fast i lite mindre format men prinsessan vaknade tidigare än vi räknat med och låg i sängen och hintade att hon var vaken så vi marscherade in med presenter och sång innan hon skulle tappa tålamodet. Tårtan fick vänta. Födelsedagsflaggan har blivit en viktig del av firandet och ska vara med vid varje måltid under dagen, haha! Vad har ni för födelsedagstraditioner?

strössel glasspartyfödelsedagglassparty och frukttårta

 

4 kommentarer

 • Karro

  Åhhh ser fantastiskt härligt ut och vem gillar inte glass med massa goda tillbehör liksom 🙂 Och GRATTIS i efterskott till stora tjejen <3 ( tänkte på det i fredags men tappade det helt innan jag hann höra av mig) Hoppas ni har det bäst KRAM KRAM

 • Hemma hos Andrea

  Heeej!Glass är alltid gott 🙂 Dem börjar bli stora nu, tiden går så fort. Hoppas ni haft en fantastisk sommar. Massa kramar

 • Vera

  Hej! Hade kalas för släkt idag när vår sin fyllde 4 år. Gjorde din marängtårta och fläskfilén m kall marinad och båda gjorde succé. Dessa recept kommer jag använda mig av ofta. Så enkla att förberedda och så gott! Tusen tack för all inspiration! Mvh Vera, 3 barns mamma till 3 pojkar på 5, 4 och 1.

  • Hemma hos Andrea

   Men åhhh tack för de fina orden Vera 🙂 Vad roligt att det gick hem. Fortsatt trevlig helg och God Jul. Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.