Kladdkaka med Baileys
Kladdkaka med Baileys
Jag älskar Baileys och jag älskar kladdkaka så här kommer ett recept på precis det – kladdkaka med Baileys. Det blir absolut ingen stark smak utav Baileysen utan man bara anar den…
Vill man ha en lite mer chokladig kladdkaka kan man bryta ner några bitar mörk choklad i det smälta smöret innan man blandar det med resten av ingredienserna och det blir verkligen jättegott, men det funkar lika bra utan…
Formen jag använde har löstagbara kanter och är i storleken 23 diameter, den är köpt på Ikea och heter Drömma…
Kladdkaka med Baileys
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
50 g mörk choklad
3 msk Baileys
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om ordentligt till en jämn smet och tillsätt Baileys.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen.
Smöra en form och pudra med kakao.
Häll i smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.