Ljummen Chévresallad med Valnötter
Ljummen Chévresallad med Valnötter
Ljummen Chévre, valnötter, honungsvinägrett och blandsallad – denna sallad har jag skrivit om tidigare men denna gång lade jag till lite rosépeppar och färsk timjan i vinägretten och det blev väldigt gott…
Denna sallad kan inte nämnas för många gånger för den är så otroligt god och den är väldigt enkel att göra också. Antingen serverar man den som förrätt eller som tillbehör till huvudrätten, vi serverade salladen till grillad kycklingfilé…
Chévre & Valnötssallad – 4 portioner
1 påse blandad sallad
2 dl valnötter
200 g chévre
Flytande honung
Honungsvinägrett
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1 krm salt
Nymalen svartpeppar
0,5 msk mortlad rosépeppar
Färsk timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva chévren och lägg i en ugnsform.
Ringla över lite honung.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller till osten blivit mjuk.
Blanda under tiden ihop honungsvinägretten.
Skölj salladen och lägg på ett fat.
Toppa med chévre och valnötter.
Ringla över honungsvinägretten.