KYCKLING

Chicken fried rice med blomkålsris

chicken fries rice med blomkålsris, lchfDet här är en variant av fried rice men utan ris! Jag har nämligen bytt ut riset mot riven blomkål och jag måste säga att man märker knappt någon skillnad. Detta var en rätt jag slängde ihop till lunch av det som fanns hemma så jag har inga exakta mått men jag har haft i kycklinginnerfilé, vitlök, tamarisoja, ägg och riven blomkål. Hade ett halvt knippe med sparris kvar i kylen så dem fick åka med ner i stekpannan också. Toppade rätten med naturella cashewnötter bara för att det är så otroligt gott med nötter i mat.
chicken fried rice med blomkålsris, lchf

Chicken fried rice med blomkålsris

Kycklinginnerfilé

olivolja

salt

svartpeppar

tamarisoja

hackad vitlök

sparris

ägg

riven blomkål

 

Gör så här

Hetta upp en stekpanna med olivolja.

Stek kycklingen, salta och peppra och häll över en skvätt tamarisoja.

Släng i hackad vitlök och sparris och stek i några minuter.

Blanda ner riven blomkål och stek ytterligare någon minut.

Vispa upp ägg och en nypa salt i en skål med en gaffel.

Skjut allt som ligger i stekpannan åt sidorna så du får en ren yta på mitten av stekpannan.

Häll ner ägget i mitten av stekpannan och rör om med en stekspade tills det blir som en äggröra.

Blanda sedan ihop allt i pannan.

Toppa med nötter om så önskas.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.