Chicken fried rice med blomkålsris
Det här är en variant av fried rice men utan ris! Jag har nämligen bytt ut riset mot riven blomkål och jag måste säga att man märker knappt någon skillnad. Detta var en rätt jag slängde ihop till lunch av det som fanns hemma så jag har inga exakta mått men jag har haft i kycklinginnerfilé, vitlök, tamarisoja, ägg och riven blomkål. Hade ett halvt knippe med sparris kvar i kylen så dem fick åka med ner i stekpannan också. Toppade rätten med naturella cashewnötter bara för att det är så otroligt gott med nötter i mat.
Chicken fried rice med blomkålsris
Kycklinginnerfilé
olivolja
salt
svartpeppar
tamarisoja
hackad vitlök
sparris
ägg
riven blomkål
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olivolja.
Stek kycklingen, salta och peppra och häll över en skvätt tamarisoja.
Släng i hackad vitlök och sparris och stek i några minuter.
Blanda ner riven blomkål och stek ytterligare någon minut.
Vispa upp ägg och en nypa salt i en skål med en gaffel.
Skjut allt som ligger i stekpannan åt sidorna så du får en ren yta på mitten av stekpannan.
Häll ner ägget i mitten av stekpannan och rör om med en stekspade tills det blir som en äggröra.
Blanda sedan ihop allt i pannan.
Toppa med nötter om så önskas.
3 kommentarer
Elvy
Hej!
Har mängderna för ingredienser fallit bort i detta recept? Eller kör du på måfå?
Mvh Elvy
Hemma hos Andrea
Hej hej. Jag körde bara på måfå. Men det man får ta det lite lugnt med är väl tamarisojan så det inte blir för salt. //Andrea
Elvy
Ok! Tusen tack för svar! 🙂