Okategoriserade

Mörk chokladmousse

chokladmousse kaffe

Härligt len mörk chokladmousse! Jag har tipsat om denna chokladmousse tidigare, den är så god, så enkel att göra, går snabbt att blanda ihop och det krävs endast tre ingredienser. Grädde, ägg och choklad, that´s it! Jag använder alltid mörk choklad och jag väljer att inte söta chokladmoussen så den är ganska vuxen i smaken men jag gillar att den inte är så söt. Men det går lika bra att byta ut den mörka chokladen mot ljus om man vill ha en mildare och lite sötare chokladmousse.

Min favoritchoklad är Marabou Premium 70% och jag har alltid ett par chokladkakor hemma i skafferiet. Finns flera olika smaker och topp tre på min lista är havssalt & pecannöt, mint och kaffe. Den med kokos är också god…och den med lakrits, ja alla är goda!chokladmousse lchf

Chokladmousse – ca 8 små portioner

3 dl grädde

2 äggulor

100 g Marabou Premium mörk choklad (valfri smak)

 

Gör så här

Vispa grädden lätt, den ska nästan vara rinnig.

Blanda ner äggulorna i grädden.

Smält chokladen över vattenbad och rör ner i grädden.

Fördela i portionsskålar.

Dekorera med riven choklad, hackade nötter eller färska bär.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.