Potatis & rotfrukter

Rostad sötpotatis med halloumi

rostad sötpotatis med halloumi

Alltså rotfrukter – jag tröttnar aldrig! Rödbetor, morötter, palsternacka och sötpotatis, mums! Här har jag skivat rödbetor och sötpotatis i slantar och rostat i ugnen och sedan toppat med riven halloumi, kan det bli annat än gott.

Skölj, skala och skiva rotfrukterna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja och strö över lite flingsalt. Skjutsa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten, riv halloumi i ett rivjärn och strö över rotfrukterna och skjutsa in plåten ytterligare några minuter, Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.rostad sötpotatis med halloumi

6 kommentarer

  • Hemma hos Andrea

   Vad roligt, tack snälla. Det var jättegott och roligt med lite variation på tillbehören och rotfrukter och ost är bland det bästa som finns 🙂

 • farmor

  Va gott! Roligt med lite nya tips. Jag använde riven haloumi blandad med sesamfrön och finskuren bladpersilja här om dagen att panera kycklingfiléer i kuber. Först doppade jag i uppvispat ägg. Sen brynte jag kuberna i olivolja och så in i ugnen att eftersteka ca 15 min. Toppen. Hittade receptet i en gammal broschyr från Zeta.

  • Hemma hos Andrea

   Åhh tack, hoppas du gillar det. Så enkelt att göra också. Älskar mat som tillagar sig själv i ugnen, får man tid över för annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.