Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter
Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter
Älskar ugnsrostade rotfrukter och tycker det är ett perfekt tillbehör till grillat. Jag förkokar grönsakerna i lättsaltat vatten innan jag rostar dem i ugnen och toppar sen med pinjenötter och havssalt. En grönsak som är underskattad är blomkål och det går att göra så mycket gott med blomkål, supergott att rosta i ugnen, blomkålspuré, kokad eller till grönsaksdippen.
Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter
Färska rödbetor
Blomkål
Morötter
Palsternacka
Pinjenötter
Havssalt
Olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och skölj rotfrukterna.
Skiva dem i önskad storlek och koka dem lätt i saltat vatten i ca 10 minuter.
Häll av vattnet och fördela rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills dem fått en fin färg.
Värm pinjenötterna i en torr stekpanna så dem får en gyllen färg.
Lägg rotfrukterna på ett fat och toppa med pinjenötter och havssalt.