Potatis & rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter

rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter

Älskar ugnsrostade rotfrukter och tycker det är ett perfekt tillbehör till grillat. Jag förkokar grönsakerna i lättsaltat vatten innan jag rostar dem i ugnen och toppar sen med pinjenötter och havssalt. En grönsak som är underskattad är blomkål och det går att göra så mycket gott med blomkål, supergott att rosta i ugnen, blomkålspuré, kokad eller till grönsaksdippen.

 

Ugnsrostade Rotfrukter & Pinjenötter

Färska rödbetor

Blomkål

Morötter

Palsternacka

Pinjenötter

Havssalt

Olivolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och skölj rotfrukterna.

Skiva dem i önskad storlek och koka dem lätt i saltat vatten i ca 10 minuter.

Häll av vattnet och fördela rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills dem fått en fin färg.

Värm pinjenötterna i en torr stekpanna så dem får en gyllen färg.

Lägg rotfrukterna på ett fat och toppa med pinjenötter och havssalt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.