Sockerfritt

Rawbollar med smak av pepparkaka

rawbollar med smak av pepparkaka och banansmoothierawbollar med smak av pepparkaka

Har du testat att göra dadelbollar än? Om inte måste du testa dessa Rawbollar med smak av pepparkaka. Dem är sockerfria och gjorda på endast dadlar, cashewnötter, mandlar, kokosolja, pepparkakskrydda och lite ingefära. Gillar du pepparkakor kommer du gilla dessa och vill man kan man doppa pepparkaksbollarna i smält mörk choklad också. Jag har alltid en förpackning med dadlar i kylen och det är gott inte bara i rawbollar utan även i smoothies och sallader. I somras fick jag en så otroligt god sallad i Spanien som innehöll massa olika nötter, dadlar, fetaost, blandsallad och en god vinägrett. Kombinationen av de knapriga nötterna, de lite sega dadlarna och den krämiga fetaosten var perfekt.

Det är spännande att testa lite olika smaksättningar på smoothies och i denna krämiga banansmoothie har jag blandat 1 fryst banan, ca 1,5 dl kokosmjölk, 1 tsk kakao, 6 mandlar och en skvätt honung. Blanda allt i en mixer, häll upp i ett glas och pudra över lite kakao.

banansmoothie av kokosmjölkrawbollar med smak av pepparkaka

Rawbollar med smak av pepparkaka – ca 16 st

10 dadlar

1 dl cashewnötter

1 dl mandlar

1 msk kokosolja

1 msk pepparkakskrydda

1/4 tsk ingefära (malen)

 

Gör så här

Kärna ur dadlarna.

Blanda alla ingredienser i en matberedare.

Forma runda bollar och förvara i kylen.

 

2 kommentarer

  • farmor

    Såg en påse med färdigblandad mix på Coop för ”raw-balls” från Renee Voltaire. Fanns i lite olika varianter. Dadlar, hasselnöt, walnuts, aprikos tror jag. Tillsätts vatten. Undrar hur dom blir? Man slipper ju allt förarbetet. Ska pröva vid tillfälle. Lite spännande.

    • Hemma hos Andrea

      Spännande. Har inte testat, däremot har jag testat fröknäckemix från GoGreen men jag fick inte till det. Blev bara segt och trist så de åkte i soporna. Inget slår ditt goda fröknäcke jag fick recept på för något år sedan. Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.