Sallad & grönsaker

Quinoasallad med potatis, fetaost & grönsaker

quinoasallad med potatis, fetaost och grönsaker

Jag har snöat in på quinoa och här är en enkel och god sallad på röd quinoa, kokt sparrispotatis, fetaost, röd lök, ruccola och broccoli. Quinoan kokade jag enligt beskrivningen på förpackningen och potatis och broccoli kokade jag i lättsaltat vatten. Broccolin lät jag koka endast någon minut för att behålla sin krispighet. Blanda allt, pressa över lite citron och smula över fetaost och ev lite flingsalt.

Till salladen blev det färsk lax och en kall pepparrotssås. Laxen tillagade jag i ugnen men innan jag skjutsade in den saltade och pepprade jag laxen och stekte den hastigt i olivolja så att den fick en fin yta. Lägg över laxen i en ugnsform och riv över lite citronskal och in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Den kalla såsen gjorde jag på cremefraiche, riven pepparrot och lite salt.

quinoasallad med potatis, fetaost och grönsaker

Quinoasallad 

Quinoa

Broccoli

Potatis (jag använde små sparrispotatis med skalet kvar)

Ruccola

Röd lök

Fetaost

Citron

 

Gör så här

Koka quinoan enligt beskrivningen på förpackning.

Koka potatisen med skalet kvar i lättsaltat vatten tills den är klar.

Koka broccolin i lättsaltat vatten i ngn minut.

Låt quinoa, grönsaker och potatis svalna.

Blanda allt och servera på ett fat.

Pressa över lite citron och ev lite flingsalt.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.