KYCKLING

Kycklingfärs med asiatiska smaker i salladsblad

kycklingfärs med asiatiska smaker i salladsbladkycklingfärs med asiatiska smaker i salladsblad

Kycklingfärs med asiatiska smaker

Kycklingtaco, kycklingfärs med sting eller kycklingfärs med asiatiska smaker i salladsblad, ja vad ska man kalla denna rätt?! Jag vet inte riktigt men så gott och fräscht. Tips på denna superenkla rätt fick jag av min lillasyster och jag var genast tvungen att testa. Rätten innehåller kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära, morötter, koriander, lime och torrostade jordnötter. Ni hör ju!

Jag blandade i mängden ingredienser utefter vad jag gillar så jag har inga exakta mått men jag har angett på ett ungefär i receptet nedan hur mycket jag använde av allt. Vill man inte ha så starkt tar man mindre mängd chili eller utesluter den helt. Tänk på att styrkan i chilin sitter i fröna så skrapa ur dem och använd endast själva chilin så blir det inte lika starkt.

Jag kan tänka mig att denna smakrika kycklingfärs även kan vara god till tacos istället för den traditionella tacofärsen. Fylla tortillabröd eller hårda tacoskal med kycklingfärsen och toppa med lite cremefraiche blandat med rivet limeskal och lite pressad limesaft.
kycklingfärs med asiatiska smaker i salladsblad toppad med jordnötter

Kycklingfärs med asiatiska smaker – ca 3-4 portioner

Kycklingfärs, ca 500 g

Salt & svartpeppar

Vitlök (2 st)

Chili (1/2)

Morötter (1-2 st)

Ingefära (1 bit)

Koriander

Lime (saften från 1)

Torrostade jordnötter (1 näve)

 

Gör så här

Börja med att finhacka vitlök och chili.

Riv morötter och ingefära i ett rivjärn och hacka lite koriander.

Bryn kycklingfärsen i olivolja, salta och peppra.

Blanda ner vitlök, chili, morötter, ingefära och lite koriander.

Pressa över saft från lime.

Fyll sedan salladsblad med fyllningen.

Toppa med hackade jordnötter och koriander.

Smaklig måltid.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.