FISK OCH SKALDJUR

Sallad med matvete, kokta rödbetor, chèvre och ruccola

mathavre med kokta rödbetor, chevre och ruccolamathavre med kokta rödbetor, chevre och ruccola

Sallad med matvete, kokta rödbetor, chèvre & ruccola

Äter du mycket fisk? Enligt Livsmedelsverket bör man äta fisk 2-3 dagar i veckan och man ska gärna variera mellan olika sorter, feta och magra. Jag älskar lax och skulle kunna äta det varje dag. Jag gillar annan fisk också men tycker fisk överlag är ganska svårt att tillaga, blir lätt torrt men lax blir för det mesta bra. Jag tillagar oftast laxen på samma vis, saltar och pepprar, bryner hastigt på ena sidan, flyttar över laxen i en ugnsform, river över citronskal och skjutsar in i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Blir alltid gott och så otroligt enkelt. Det är även gott att strö massa färska örter över laxen direkt innan servering. Har du något favoritrecept på fisk? Tar mer än gärna emot tips.

Däremot gör jag ofta olika tillbehör till laxen och denna gång blev det en matig sallad med matvete, kokta rödbetor, chèvre, ruccola, persilja och citron. Även denna gång har jag inga exakta mått utan det är bara att blanda i mängd efter smak och tycke.

mathavre med kokta rödbetor, chevre och ruccola med laxmathavre med kokta rödbetor, chevre och ruccola

Sallad med matvete, kokta rödbetor & chèvre

Matvete

salt

svartpeppar

citron

persilja

rödbetor

chèvre

 

Gör så här

Skala och dela rödbetorna i mindre bitar.

Koka dem i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.

Koka matvete enligt beskrivningen på förpackningen.

Lägg den kokta matveten i en skål.

Salta, peppra och pressa över lite citron.

Blanda ner hackad persilja.

Blanda till sist ner rödbetor, ruccola och chèvre.

 

2 kommentarer

 • Caroline

  Jag är precis som dig, skulle kunna äta lax varje dag, det är så gott! Kallrökt, varmrökt, gravad, grillad/stekt eller gjord i ugn, älskar det på alla vis 🙂
  Gillar annan fisk också, men är urusel på att laga. Var vegetarian i många år, men bestämde mig för att börja äta fisk igen för några år sen, så är numer pescetarian, vilket jag inte ångrar en sekund! Men är då fortfarande väldigt osäker när det gäller att laga till fisken tyvärr, tur att min mamma är en riktig fena på det, så får alltid nån god fisk när jag kommer dit åtminstone 😉
  Tack för det passande tipset på salladen, hittade tre förkokta rödbetor i kylen som jag funderat lite på hur jag ska använda innan dom blir för gamla, och så dök din sallad upp i mitt flöde, så den får det bli! Dock har jag matvete istället för mathavre, så hoppas det kommer funka lika bra!

 • Hemma hos Andrea

  Jamen , matvete ska det ju stå. Jag som skrivit fel, haha. Ändrar 😉

  Fisk är verkligen gott och jag beställer det ofta när vi äter ute då det är så svårt att få till det själv tycker jag. Lycka till med maten och hoppas det smakar. Passar på att önska dig en fortsatt trevlig helg. //Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.