KYCKLING

Kycklingsallad med dadlar, nötter & fetaost

kycklingsallad med dadlar, fetaost & nötter

Världens godaste sallad! Mins ni att jag berättade om en riktigt god sallad jag åt i Spanien i somras med massa nötter, fetaost och dadlar? Jag kan inte släppa den och gjorde nu min egna version av den. Jisses så gott, detta skulle jag kunna äta till lunch varje dag i veckan. Gjorde en enkel dressing på rödvinsvinäger, olivolja, vitlök och örtsalt som jag blandade med salladsbladen. Kycklingen stekte jag i olivolja och smaksatte med salt, svartpeppar och cajunkrydda sen skivade jag kycklingen i mindre bitar. Lade salladsbladen på en tallrik och toppade med övriga ingredienser. Kombon av nötterna, dadlarna, fetaosten och den cajunkryddade kycklingen är himmelsk. Du måste testa!kycklingsallad med dadlar, fetaost och nötter

Kycklingsallad med dadlar, nötter & fetaost

Kycklinginnerfilé

Olivolja

Salt & svartpeppar

Cajunkrydda

Dadlar

1 näve blandade nötter (jag hade torrostade jordnötter och naturella cashewnötter)

Tärnad fetaost

Blandsallad

Gurka

 

Dressing

1/2 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

1/2 pressad vitlök

Örtsalt efter smak

 

Gör så här

Häll olivolja i en het stekpanna och bryn kycklingen.

Salta, peppra och pudra över cajunkrydda och låt kycklingen steka klart.

Skiva kycklingen i mindre bitar.

Kärna ur dadlarna och skiva dem i mindre bitar.

Tärna fetaosten.

Skölj, skala och skiva gurkan.

Blanda ihop dressingen och blanda den tillsammans med blandsalladen.

Lägg salladen på ett fat och toppa med övriga ingredienser.

cajunkrydda, perfekt till kycklingcajunkrydda och nötter

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.