Smoothies

Apelsinjuice med morot och ingefära

Apelsinjuice med ingefära och morotApelsinjuice med ingefära och morot

För något år sedan köpte jag en juicecentrifug då jag fick för mig att jag skulle gå på en juice detox. Juicecentrifugen funkade utmärkt och pressade de hårdaste grönsakerna till juice på ett ögonblick. En rödbetsjuice och en sellerijuice gjorde jag sen var jag klar med min detox, det var inget för mig. Juicecentrifugen åkte längst in i skåpet och där har den stått sen den dagen.

Jag gör ofta smoothies och jag älskar juicer men jag orkar inte plocka fram juicecentrifugen för att göra ett glas juice så istället använder jag mig av min lilla blender. I denna juice har jag blandat apelsin, citron, morot och ingefära, väldigt fräsch och uppfriskande men blendern har lite svårt att ta moroten. Juicecentrifugen skulle absolut ge ett bättre resultat men har man ingen eller helt enkelt inte orkar plocka fram den så kan man sila juicen efter man kört den i blendern, funkar det med.

Apelsinjuice med ingefära och morotapelsinjuice med morot och ingefära

Har du smakat denna fantastiska frukt? Pomelo. Första gången jag åt pomelo var i Thailand för några år sedan. Varje morgon vid frukostbuffén serverades det färska exotiska frukter och då bland annat pomelo. Pomelo är en citrusfrukt, påminner om grapefrukt men är lite sötare i smaken. Skalet är ganska tjockt och du skalar den som en apelsin. Precis som på en apelsin är den en hinna runt varje klyfta men på pomelon är den hinnan väldigt tjock och seg och inte alls god att äta så den drar du bara av.
PomeloPomelo

Apelsinjuice med morot och ingefära – 1 glas

2 apelsiner

1/2 citron

1 morot

1 bit ingefära

is

 

Gör så här

Halvera apelsin och citron och pressa ur saften i en mixer. (eller använd en juicecentrifug)

Skala moroten och dela den i mindre bitar.

Skala ingefära och dela även den.

Blanda allt i mixern.

Sila juicen och häll upp i glas.

Lägg ner några isbitar.

2 kommentarer

  • farmor

    Det må jag då säga. Här lår man sig saker. Provade pomelan för något år sedan, men fattade aldrig att man skulle skala av hinnan kring fruktköttet och kom fram till att det var inget för mig. Men jag får väl ompröva pomelan. Så tack för tipset.

    • Hemma hos Andrea

      Ja det måste du göra farmor, den är så god. Men förstår att du inte gillade den om du åt den med skalet på för det går ju knappt att tugga. Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.