Potatis & rotfrukter

Bakad sötpotatis med chèvrekräm

bakad sötpotatis med chèvrekrämbakad sötpotatis med chèvrekrämbakad sötpotatis med chèvrekräm

Ugnsbakad sötpotatis kryddad med flingsalt, chiliflakes och oregano. Så gott och färgen sen! Chèvrekrämen jag skrev om igår gör sig väldigt bra till denna ugnsbakade sötpotatis. Servera sötpotatisen som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller varför inte bara som den är tillsammans med en god sallad.

Innan sötpotatisen skjutsas in i ugnen ska den sköljas och halveras. Skär sedan ett rutmönster med en vass kniv men inte ända ner till skalet. Lägg potatisen i en ugnsform och strö över kryddorna. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Chèvrkrämen blandar du ihop av cremefraiche, chèvre, pressad vitlök och en nypa salt. Receptet hittar du här. Trevlig helg.

bakad sötpotatis med chèvrekrämbakad sötpotatis med chèvrekrämIMG_0535

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.