Potatis & rotfrukter,  Sallad & grönsaker

Rostad sötpotatis med chèvre och granatäpple

rostad sötpotatis med chèvre och granatäpplerostad sötpotatis med chèvre och granatäpple

Att göra olika sorters sallader som tillbehör tycker jag är väldigt roligt och ger också möjlighet att introducera nya livsmedel och smaker för barnen. Den här salladen med rostad sötpotatis, spenat, granatäpple och chèvre serverade jag till lax men funkar som tillbehör till det mesta.

Rostad sötpotatis med granatäpple och chèvre

Rostad sötpotatis med chèvre och granatäpple

Sötpotatis

olivolja

flingsalt

Spenat

Granatäpple

Chèvre

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta och skrubba potatisen.

Dela potatisen i klyftor (jag behåller skalet på).

Fördela ut klyftorna i en ugnsform och ringla över lite olivolja och strö över flingsalt.

Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om någon gång under tillagning.

Lägg färsk babyspenat på ett fat, toppa med den rostade sötpotatisen, smulad chèvre och granatäpple.

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.