Rostad sötpotatis med chèvre och granatäpple
Att göra olika sorters sallader som tillbehör tycker jag är väldigt roligt och ger också möjlighet att introducera nya livsmedel och smaker för barnen. Den här salladen med rostad sötpotatis, spenat, granatäpple och chèvre serverade jag till lax men funkar som tillbehör till det mesta.
Rostad sötpotatis med chèvre och granatäpple
Sötpotatis
olivolja
flingsalt
Spenat
Granatäpple
Chèvre
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och skrubba potatisen.
Dela potatisen i klyftor (jag behåller skalet på).
Fördela ut klyftorna i en ugnsform och ringla över lite olivolja och strö över flingsalt.
Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om någon gång under tillagning.
Lägg färsk babyspenat på ett fat, toppa med den rostade sötpotatisen, smulad chèvre och granatäpple.
2 kommentarer
Catrin - theVeganista
Vad gott det ser ut! Och vilken fin blogg!
Hemma hos Andrea
Åhh tack snälla, vad glad jag blir 🙂