grönkålschips
Sallad & grönsaker

GRÖNKÅLSCHIPS & PLÅTMAT

Har du testat att göra grönkålschips? Jag tycker det är så gott. Massa salt har jag på men du kan säkert smaksätta med andra kryddor också. Eller pressad vitlök kanske. Rätt häftigt att ett blad kan bli så krispigt och gott.

GRÖNKÅLSCHIPS

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skölj grönkålen. Det är viktigt att ta bort alla stjälkar för dom blir sega. Lägg grönkålen i en bunke, ringla över olivolja och massera kålen med händerna. Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt och skjutsa in i ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten och rör om och sen in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Håll lite koll så det inte blir bränt.

PLÅTMAT

En ny kokbok jag köpt är Plåtmat av Julia Tuvesson. Har inte hunnit bläddra igenom den ordentligt än men hoppas på att hitta lite nya spännande recept. Recepten i boken går ut på att tillaga maten i ugnen och hur smidigt är inte det!? Igår gjorde jag hela middagen i just ugnen, kycklingfilé med rostad potatis och morötter blev det. Kycklingfiléerna skar jag, inte enda ner, lite salt, svartpeppar och grillkrydda, stekte i smör på båda sidor så kycklingen fick en fin yta och skjutsade sen i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter. Potatisen skar jag också, ringlade över olivolja och smaksatte med salt och rosmarin. Hade potatis och morötter inne lite längre än kycklingen. Fantastiskt med mat som tillagar sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.