Sallad & grönsaker

CHEVRE MED ROSTADE PINJENÖTTER

Ikväll blev det en blandning av lite allt möjligt till middag. Höjdaren var den ljumna chèvren med honung, rostade pinjenötter, röd mangold och purjolök. Åhh så gott det var. Och så rostad sötpotatis i kombination till osten, mums. Chèvren lägger jag bara på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Ringlar sen honung över den ljumna osten och toppar med dom rostade pinjenötterna. Enkelt och så gott.

Bruschetta är inte helt fel det heller. Rostade några skivor baguette i ugnen och gnuggade sen brödet med en vitlöksklyfta. Blandade körsbärstomater, fint hackad röd lök, färsk basilika, salt, svartpeppar, olivolja och lite vitvinsvinäger som fick stå och dra sig i kylen en stund. En middag helt i min smak.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.