Frukostbröd & pålägg

Frukostfrallor

frukostfrallor, bröd

Frukostfrallor

Vi var uppe före tuppen idag så vi passade på att baka smarriga frukostfrallor. Nu när jag testat min Kitchen Aid och upptäckt hur enkelt det är att baka bröd och bullar med hjälp av en bakmaskin skulle jag kunna baka hela tiden. Toppade hälften av bullarna med vallmofrön och hälften med pumpakärnor och flingsalt…

 

Frukostfrallor – ca 20 st

50 g jäst

6 dl ljummet vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja

14 dl vetemjöl

 

Pumpakärnor

Vallmofrö

 

Gör så här

Smula ner jäst i en bunke eller bakmaskin.

Värm vattnet i en kastrull så det blir fingervarmt.

Späd ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sedan resten.

Rör ner salt och olivolja.

Tillsätt mjöl, lite i taget.

Arbeta degen tills den släpper bunken och inte klibbar.

Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

Rulla lika stora bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Penska bullarna med vatten precis innan dem ska gräddas.

Toppa med ex vallmofrön, pumpakärnor och flingsalt.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 

3 Comments

    • Hemma hos Andrea

      Bakar man mycket bröd och bullar absolut + att den är väldigt snygg!! Tyvärr har jag ingen plats att ha den framme 🙁

      Fick den i present när jag fyllde år men det är först nu jag använt den, men det är verkligen smidigt att baka med den. Den ska även vara riktigt bra att göra maränger med. Det finns även massa tillbehör till den. Jag kommer nog använda den en hel del.

      Kram kram och trevlig helg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.