FISK OCH SKALDJUR

Lax i ugn med Skånsk grovkornig senap

Lax i ugn med grovkornig senap och fänkålLax i ugn med grovkornig senap och fänkål

Att smaksätta mat med senap tycker jag är väldigt gott och brukar ha det bland annat i panniffar, biff– och korvstroganoff och även i såser. Testade att bre ett lager Skånsk grovkornig senap på en laxfilé och skjutsade in i ugnen och det blev väldigt gott och saftigt. Tillagade laxen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Däremot hade fänkålen kunnat vara inne lite längre. Jag halverade fänkålen, ringlade över lite olivolja, salt och svartpeppar samt lite rivet citronskal och lade den i samma ugnsform som laxen. Laxen blev perfekt men fänkålen hade som sagt behövt lite längre tid i ugnen för att bli mjukare. Annars är ett tips att koka fänkål, det tar ca en kvart att tillaga och är så gott. Recept på kokt fänkål hittar du här.

Lax i ugn med grovkornig senap och fänkål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.