Sallad & grönsaker

Färskoströra med knaperstekt bacon och basilika

Färskoströra med knaperstekt bacon, lchf lowcarbVitrinskåp, Björknäs IkeaVitrinskåp, Björknäs Ikea

Färskoströra med knaperstekt bacon och basilika

Här är en krämig och smakrik färskoströra som jag blandade ihop för ett tag sedan. Receptet hittade jag hos inspirerande @äntligensockerfri på Instagram. Jag serverade färskoströran till grillad kycklingfilé och en grönsallad och jag tycker den var jättegod. Kan tänka mig att det även kan vara gott att fylla en kycklingfilé med röran och linda bacon eller prosciutto runt om och antingen grilla eller steka i ugnen.

Jag har väldigt länge velat ha ett vitrinskåp och i lördags kväll ägnade vi oss åt att montera ihop ett, jippi! Vitrinskåpet kommer från Ikea och heter Björknäs. Jag har alltid föreställt mig ett vitt vitrinskåp men då vi har planer på att byta ut vårt nuvarande kök i trä till ett vitt, modernt och fräscht kök så tänkte jag om och det fick istället bli ett vitrinskåp i björk. Dessutom kan man alltid måla om det om man skulle vilja ha en annan färg på det i framtiden. Vi ska även byta ut det svarta matbordet mot ett vitt så tyckte det kunde vara snyggt att bryta av allt det vita. Nu är det väldigt mycket blandade material och färger i vårt hem men det kommer nog bli toppen när allt är klart och som vi vill ha det. En sak i taget.

Philadelphiaröra med knaperstekt bacon, lchf lowcarbVitrinskåp, Björknäs Ikea

Färskoströra med knaperstekt bacon och basilika

200 g philadelphiaost

1 äggula

salt

svartpeppar

cayennepeppar

chilipulver

1 paket knaperstekt bacon

färsk basilika

 

Gör så här

Skiva baconet i mindre bitar och stek i en torr stekpanna.

Lägg baconet på hushållspapper så fettet rinner av.

Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i kylen en stund innan servering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.