KYCKLING

Kyckling curry

Kyckling curry lchfKyckling curry, lchf, lowcarb

Kyckling curry

Lördag igen, jisses vad veckorna går fort. Det är redan mitten på oktober och nu är det verkligen höst. Det blir mörkare för varje dag och det är väldigt svårt att fota mat när det är mörkt ute. Jag är helt värdelös på kamerainställningar och har inte orkat lära mig kameran ordentligt trots att jag haft den i några år.

Tidigare i veckan var det kyckling curry på menyn. En smidig och enkel vardagsrätt som mina barn älskar. Styrkan i rätten kan man anpassa efter smak och tycke och denna gång blev den kanske aningen för stark men barnen tyckte det var gott ändå. Resterna hade jag med mig till lunch dagen därpå. Jag har av någon anledning lite svårt för att värma på kyckling i micron men denna kyckling curry tillsammans med blomkålsris var en perfekt matlåda.

Kyckling curry lchfKyckling curry lchf

Kyckling curry – ca 4 portioner

kycklinginnerfilé, ca 600 g

1 gul lök

1 röd paprika

curry (jag hade i ca 1 msk)

paprikapulver (jag hade i ca 1/2 msk)

5 dl grädde

2 dl cremefraiche

1-2 msk soja

 

Gör så här

Hacka löken och tärna paprikan.

Skiva kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör.

Pudra över curry och paprikapulver.

Blanda ner lök och paprika och låt fräsa en stund.

Blanda i grädde, cremefraiche och soja.

Låt puttra några minuter.

Smaka av och tillsätt med kryddor om du önskar mer smak.

Servera med ris/blomkålsris och grönsaker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.