Sallad & grönsaker

Rostad blomkål med citron & mandel

Något jag länge velat testa men inte kommit mig för är blomkålspizza. Tycker det ser så gott ut men jag är lite skeptiskt till hur botten blir. Kan det verkligen bli en bra pizzabotten av blomkål? Jag måste testa. Något som jag vet är gott är rostad blomkål och här har jag smaksatt den med citron, timjan och rostade mandlar.

För att göra denna rostade blomkål sätter du ugnen på 225 grader. Bryt blomkålen i buketter och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, pressa över lite citron, rivet citronskal, salt, svartpeppar och färsk timjan. Blanda allt med händerna och skjutsa in plåten i ugnen i ca 20-25 minuter. Rosta en näve mandlar i en het torr stekpanna. Hacka sen den rostade mandeln och blanda med blomkålen. Strö även över lite flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.