vegetarisk lasagne
Vegetariskt

Vegetarisk lasagne

Min sons favoriträtt på skolan är vegetarisk lasagne och han har haft som önskemål att vi ska äta det hemma. Så här om veckan slängde jag ihop en lasagne. Gjorde en tomatsås med champinjoner, morötter, lök och zucchini, sen varvade jag tomatsåsen med färsk spenat, färska lasagneplattor och en enkel ostsås på cremefraiche, grädde, riven mozzarella, salt och svartpeppar.

Min son tyckte att jag skulle ställa upp i Sveriges mästerkock med denna vegetariska lasagne så med andra ord fick den toppbetyg. Så roligt att laga mat när det går hem hos barnen.

VEGETARISK LASAGNE

Färska lasagneplattor, 1 pkt

Spenat, 1 påse

 

TOMATSÅS

1 gul lök

250 g färska champinjoner

3 mindre morötter

1/2 zucchini

en skvätt vatten

2 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

paprikapulver

torkad basilika

Pasta Rossa från Santa Maria

tomatpure, ca 2 msk

1 burk krossade tomater 400 g (Mutti)

 

OSTSÅS

3 dl grädde

1 dl cremefriache

2-3 dl riven mozzarella + extra ovanpå lasagnen

salt

svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka lök, vitlök och champinjoner fint.

Riv morötter och zucchini i ett rivjärn.

Smält smör i en stekpanna och släng i grönsakerna.

Häll i en skvätt vatten och låt grönsakerna bli mjuka.

Häll på tomatpuré, krossade tomater och kryddor. Låt puttra en stund.

Koka upp cremefraiche, grädde, salt och svartpeppar. Blanda i mozzarella och rör om så osten smälter.

Smöra en ugnsform och lägg ett lager med pastaplattor i botten.

Varva sen tomatsås, spenat och ostsås. Avsluta med ett lager pastaplattor, ostsås och strö över riven mozzarella.

Tillaga lasagnen mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills lasagnen fått fin färg.

Låt gärna lasagnen stå och dra sig en stund innan den serveras.

 

2 kommentarer

  • Rebecka

    Denna lasagnen låter god 🙂
    Angående mozzarellan,finns den i hårdform,eller är det sådan mjuk i påse?
    Dum fråga kanske,men står att man ska riva den 🙂

    • Hemma hos Andrea

      Hej hej! Absolut ingen dum fråga. Det finns riven mozzarella i påse och den är mer som hårdost. Ligger bland alla andra rivna ostar i butik. Ha en fin dag/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.