zoodles med krämig champinjonsås
Vegetariskt

ZOODLES I KRÄMIG CHAMPINJONSÅS

 

Enkelt och gott! Servera med Zoodles, spaghetti eller annan pasta.

 

 

Är så nöjd med min spirualizer, på nolltid har man massa zoodles.

 

 

Såsen är smaksatt med vitlök, salt, svartpeppar, soltorkade tomater och spenat. Havregrädden från Oatly är jättekrämig och god.

 

 

Hej hej!

Min kollega tipsade mig om denna maträtt men hon gjorde den med kyckling. Jag ville göra en vegetarisk variant så jag bytte ut kycklingen mot champinjoner. Istället för pasta gjorde jag Zoodles.

Börja med att skölj och skiva 1 pkt färska champinjoner. Stek svampen i en torr stekpanna, när svampen vätskat och blivit torr häll över lite olivolja, salta och peppra och riv ner 2-3 vitlökar. Tillsätt den soltorkade tomatkrämen, jag tog ca 4 stora teskedar. Låt allt fräsa en stund. Blanda ner spenat och stek tills den krympt, häll på havregrädden och låt småputtra någon minut. Vill du ha mycket sås häller du i hela förpackningen men vill du bara ha lite krämigt tar du betydligt mindre, ska nästa vara som en pesto i konsistensen. Jag tog hela förpackningen för jag lät zucchinin koka i själva såsen men serverar man vanlig spaghetti/pasta skulle jag ta mindre grädde. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner Zoodles eller färdigkokt pasta och rör om. Toppa med riven parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.