Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris,  Sallad & grönsaker

RÖDBETOR MED CHEVRE

 

Kokta rödbetor, smulad chevre, rostade pinjenötter, ruccola, citron, Kamutvete och färsk oregano.

 

 

Kamutvete gör sig bra i sallader och är väl ungefär samma sak som matvete.

 

 

Kombinationen rödbetor, chevre och rostade pinjenötter är magisk tycker jag. För att få salladen lite matigare hade jag Kamutvete i också men den går självklart att utesluta eller bytas ut mot något annat som tex quinoa eller bulgur om man föredrar det. Rödbetorna skalar och delar jag innan jag kokar dom i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Du kan också koka dom hela med skalet på men då får du räkna med lite längre koktid. Kamutveten kokade jag enligt beskrivningen på förpackningen. När vete och rödbetor är klart blandar jag allt på ett fat tillsammans med ruccola, lite pressad citron, nymald svartpeppar, smulad chevre, rostade pinjenötter och färsk oregano.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.