Müsli & granola

BARNENS FAVORITMÜSLI

Igår slängde jag ihop en plåt med müsli smaksatt med kanel och jisses så gott det luktade i hela huset. Barnen fick agera testpanel och gav müslin högsta betyg, 10/10. Alltid kul när barnen gillar det man tillagat för det är en tuff jury.

Basen i denna müsli är havregryn, rågflingor, krossat bovete, hackade hasselnötter, riven kokos, pumpafrön, hela linfrön och skalade sesamfrön. Sen blandade jag ihop koncentrerad äppeljuice, vatten, honung och kanel och blandade ner i müslin innan den åkte in i ugnen. Vill du ha torkad frukt i müslin blandar du ner det när müslin är färdigrostad och har svalnat. Jag hade russin och kokoschips i min müsli.

BARNENS FAVORITMÜSLI

1 plåt

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rågflingor
  • 1/2 dl krossat bovete
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1 msk linfrön
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vatten
  • 1 msk kanel

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda äppeljuice, honung, vatten och kanel i ett glas. Blanda tills kanelen lösts upp.

Rör ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna och blanda ordentligt.

Fördela ut müslin på plåten.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om under tiden så inte müslin bränns.

Ta ut plåten och låt müslin svalna.

Blanda i torkad frukt om du vill ha det. Jag hade i 1/2 dl russin och 1/2 dl kokoschips.

Förvara müslin i en sluten burk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.