pepparkakshus
Jul

ÅRETS PEPPARKAKSHUS

Gokväll!

Första Advent idag, det är vitt ute och årets pepparkakshus står klart. Det blev en riktig godisbomb, maxat från golv till tak. Vi har använt massa skumgodis och pastelliga färger, glasstrutar fyllda med polkastänger och marshmallowsnö.

Precis som förra året har vi använt två stycken pepparkakshus från Annas Pepperkakor. Man kapar båda kortsidorna på nedervåningen med en vass kniv. Det är lite trixigt och skulle dom spricka är det bara att laga med kristyr eller smält socker. Det ska ju ändå på massa dekoration sen så det kommer inte synas. Takdelarna lägger man bredvid varandra ovanpå huset som ett golv och placerar sedan det andra huset ovanpå. För att stötta upp balkongen satte vi dit några travar med sockerbitar.

Alla delar dekoreras innan vi bygger ihop huset. Det är mycket enklare att få till det snyggt när delarna ligger plant. När allt är dekorerat får dom stelna ett dygn. Jag bygger ihop huset med hjälp av smält socker, håller helt klart bäst. Förra året testade jag bakingglue – aldrig igen säger jag bara. Hela huset rasade, haha.

Glasstrutarna har jag doppat i vit smält choklad och rullat i strössel. Lät strutarna stelna på ett fat i kylen. För att fästa strutarna på huset doppade jag dom i smält socker. Visst blev det fint med Pez på huset, ser ut som tegelplattor.

Önskar dig en fortsatt trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.