KYCKLING

KYCKLINGFILÉ I UGN – BLIR SOM GRILLAT

Inget slår ju grillat, det är något speciellt med både smaken och doften. Däremot är vädret inte så pålitligt den här tiden på året, ena stunden är det sommar och nästan 20 grader och nästa stund haglar det. Är du sugen på grillat men inte känner för att stå där ute i kylan har jag här ett tips på kycklingfilé i ugn som smakar som grillat. Kycklingen blir väldigt saftig och god.

Lägg kycklingfiléer i marinad i ca 30 minuter. Jag låter kycklingen stå i rumstemperatur.

Värm en stekpanna och häll i olivolja. Stek kycklingen på båda sidor så den får en fin yta.

Lägg kycklingen i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen på 220 grader i 20-30 minuter.

Klart!

Majskolvar är en sommarfavorit hemma hos oss och vi har testat flera olika märken men den absolut godaste majsen enligt oss är denna frysta från Garant. Finns på Hemköp och Willys. Den är söt och väldigt krispig. Vi kokar den i lättsaltat vatten och äter den med smör och salt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.