Senapstorsk
Senapstorsk
Idag står Marcus för middagstipset och det är verkligen en riktigt god vardagsrätt, panerad torsk i senapssås med kokt potatis. Till denna rätt serverar man rivna morötter med strösocker enligt Marcus men jag hoppar gärna över strösockret, morötterna är ju redan söta och smakrika i sig?!
Det är väldigt svårt att uppskatta mått i denna rätt men du ska gegga in fisken i rikligt med senap och sedan täcka den med ströbröd. I såsen har man också senap efter smak och tycke men ca 2-3 msk är lagom.
Senapstorsk 3-4 portioner
400 g torsk (1 block)
senap
ströbröd
2-3 förpackningar matlagningsgrädde
Gör så här
Tina torsken och separera filéerna.
Pensla rikligt med senap över filéerna.
Täck dem sedan med ströbörd.
Stek torsken på båda sidorna i rikligt med smör.
Häll grädden i en bunke och rör ner 2-3 msk senap.
När torsken fått en fin färg häll ner grädden runt om fisken och och låt småputtra i 15-20 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
2 kommentarer
farmor
Hälsning till Marcus för ett riktigt bra tips. Senapspanering istället för det gamla vanliga ägget. Toppen.
Hemma hos Andrea
Marcus är uppväxt med denna goda senapstorsk och det är verkligen jättegott och visst är det kul att förnya dem ”gamla vanliga” recepten lite.