Köttfärs

Köttbullar i Tomatsås

köttbullar

Köttbullar i Tomatsås

Tänk att något så enkelt som köttbullar i tomatsås med pasta kan vara så otroligt gott. Men dessa köttbullar är inga klassiska köttbullar utan dem är fyllda med massa gott så som chili, parmesanost och persilja. Jag tillagar köttbullarna i ugnen istället för att steka i stekpanna, både smidigt, enkelt och man spar tid. För en extra smakrik tomatsås blandar du ner lite soltorkade tomater, vitlök och basilika. Blanda allt på ett stort fat och toppa med klippt persilja.

Recept på dessa goda köttbullar hittade jag på Matmedmera, en väldigt trevlig och inspirerande matblogg.

köttbullar

Köttbullar i Tomatsås – ca 30 st

5oo g nötfärs

1/2 dl riven parmesan

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk hackad persilja

1 dl grädde

1/3 tsk chiliflingor

salt

svartpeppar

 

Tomatsås

4 soltorkade tomater

1/2 förpackning krossade tomater

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 näve färsk basilika

1/2 msk olivolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke.

Smörj en ugnsform med smör.

Forma ca 30 lika stora köttbullar och lägg i formen.

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skaka formen några gånger så dem får en jämn färg.

Börja med tomatsåsen.

Strimla soltorkade tomater och hacka lök och vitlök.

Fräs i en kastrull med olivolja.

Tillsätt krossade tomater och färsk basilika, låt småkoka någon minut.

Koka pastan och häll av vattnet.

Blanda pastan med tomatsåsen och toppa med köttbullar och klippt persilja.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.