BULLAR OCH ANNAT VETEBRÖD

Kladdkakemuffins med Lakrits

lakrits

Kladdkakaemuffins med Lakrits

Kombinera kladdkakesmeten med din favorit från Marabou – det kan inte bli fel! Antingen smälter man chokladen tillsammans med smöret eller så fyller man formarna med smet och sticker ner en hel ruta choklad i smeten. Jag kan tycka att det är väldigt gott när man sticker ner hela bitar för chokladen smälter inte helt utan det blir som en chokladig mitt på muffinsen.

lakrits

Kladdkakemuffins – 12 st

2 ägg

3 dl strösocker

4 msk kakao

1,5 msk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl vetemjöl

100 g smör

ca 100 g choklad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker poröst med en elvisp.

Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl.

Vispa till en jämn smet.

Smält smöret och blanda ner det i smeten. (alt.1 – smälta chokladen i smöret)

Fördela smeten i formar. (alt.2 – sticka ner hela chokladbitar)

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Känn med en baksticka och är stickan torr är dem klara.

Ta ut dem ur ugnen och när dem svalnat  pudra över florsocker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.