Spaghetti med bacon & parmesan
Spaghetti med bacon & parmesan
Något som alltid är bra att ha hemma är parmesanost, perfekt att blanda ner i pasta om man har kort om tid, tillsätt lite grönsaker, vitlök och kryddor, kanske skinka, räkor eller något annat gott – klart! Igår blev det spaghetti med bacon, parmesan, vitlök, körsbärstomater och basilika.
Spaghetti med parmesan & bacon – 2 port
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater
färsk basilika
salt
svartpeppar
chiliflakes
honung
olivolja
ca 1 dl riven parmesanost
Gör så här
Koka pastan i lättsaltat vatten.
Skiva och stek bacon i en kastrull.
Skiva vitlöken tunt och bryn med baconet, tillsätt en nypa chiliflakes.
Halvera tomaterna och skiva basilikan och lägg i en skål, salta och peppra.
Blanda den färdiga pastan med bacon och tomaterna, ringla över lite honung och olivolja och blanda väl.
Riv parmesanost och blanda ner i pastan.