Pasta & pastasåser

Spaghetti med bacon & parmesan

pasta

Spaghetti med bacon & parmesan

Något som alltid är bra att ha hemma är parmesanost, perfekt att blanda ner i pasta om man har kort om tid, tillsätt lite grönsaker, vitlök och kryddor, kanske skinka, räkor eller något annat gott – klart! Igår blev det spaghetti med bacon, parmesan, vitlök, körsbärstomater och basilika.

 

Spaghetti med parmesan & bacon – 2 port

1 pkt bacon

1 vitlöksklyfta

1 ask körsbärstomater

färsk basilika

salt

svartpeppar

chiliflakes

honung

olivolja

ca 1 dl riven parmesanost

 

Gör så här

Koka pastan i lättsaltat vatten.

Skiva och stek bacon i en kastrull.

Skiva vitlöken tunt och bryn med baconet, tillsätt en nypa chiliflakes.

Halvera tomaterna och skiva basilikan och lägg i en skål, salta och peppra.

Blanda den färdiga pastan med bacon och tomaterna, ringla över lite honung och olivolja och blanda väl.

Riv parmesanost och blanda ner i pastan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.