Nöt & fröbröd
Nöt & fröbröd
För ett tag sen gjorde jag detta nöt & fröbröd som innehåller massa olika nötter, frön, chiafrön och ägg. Jag skivade upp hela brödet i lagom tjocka skivor, lade smörgåspapper mellan varje skiva och frös in i en burk och det går alldeles utmärkt att rosta detta bröd. Så gott med en skiva rostat nöt & fröbröd med ett lager Bregott, en skiva hushållsost, grönsaker och en kopp kaffe till frukost.
Nöt & fröbröd LCHF
100 g pekannötter
100 g hasselnötter
100 g cashewnötter
100 g krossade linfrön
100 g skalade sesamfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
50 g chiafrön
1 tsk salt
100 g kallpressad rapsolja
6 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Väg upp alla nötter, (alla nötter ska vara hela) häll upp i en stor skål.
Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop ordentligt.
Smörj en form och strö den med sesamfrön.
Häll i smeten och strö chiafrön över limpan.
Baka mitt i ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna och skär sedan limpan i lagom tjocka skivor.
Förvara i frysen.