Vitlöksfräst broccoli med chili
Av alla tillbehör är detta nog min favorit, vitlöksfräst broccoli med chili, flingsalt och rostade solroskärnor. En enkel sallad med fräscha råvaror, mycket smak och den passar utmärkt till både fisk, kyckling och kött. Doften som sprider sig i köket när man fräser vitlöken och chilin är ljuvlig! Har du något favorittillbehör? Alltid roligt med lite tips och inspiration.
Vitlöksfräst broccoli med chili – 2 portioner
1 broccolihuvud
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 chili
1,5 msk olivolja
1/2 dl rostade solroskärnor
flingsalt
Gör så här
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar få lite färg. (finns även redan rostade att köpa).
Skär broccolin i bitar och koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Häll av vattnet och låt broccolin ånga av.
Finhacka vitlöken.
Kärna ur och hacka chilin.
Hetta upp olivolja på medelvärme och fräs vitlök och chili så dem mjuknar.
Lägg ner broccolin och fräs någon minut.
Lägg upp på ett fat och toppa med solroskärnor och flingsalt.