Bananplättar med kanel
Jag har tipsat om bananplättar förut men jag tycker det är så gott så här kommer dem igen. Denna gång smaksatte jag bananplättarna med kanel. Kanel är även gott att toppa frukostyoghurt eller fil med och kombinationen äpple och kanel är en favorit. Skiva ett äpple i tunna skivor och pudra över lite kanel, ett perfekt mellanmål tillsammans med lite keso. Eller varför inte steka lite skivat äpple i smör eller kokosolja, pudra över lite kanel och servera som till tillbehör till pannkakor eller toppa havregrynsgröten med.
Bananplättar med kanel – 1 port
1 ägg
1 mogen banan
en nypa salt
1/2 dl havregryn
kanel
Gör så här
Knäck ägget i en skål och vispa upp det med en gaffel.
Mosa ner bananen.
Salta och blanda ner havregryn.
Tillsätt kanel efter smak.
Låt smeten stå några minuter.
Hetta upp en stekpanna.
Lägg i en klick kokosolja (eller smör).
Gör 3-4 små plättar.
Stek någon minut på varje sida.