Potatis & rotfrukter

Kraschad potatis i ugn

Kraschad potatis i ugn

Världens enklaste tillbehör och så otroligt gott. Kraschad potatis i ugn! Får barnen välja skulle vi äta dessa rostade potatisar varje dag. Jag toppar potatisen med flingsalt men självklart kan man smaksätta potatisen med andra kryddor, örter eller varför inte pressad vitlök.

Imorgon är det midsommar och det ska bli så mysigt med ett riktigt midsommarfirande efter att allt legat på paus i några år. Vi kör alltid knytis, vilket är så trevligt tycker jag. Min uppgift är sallader till middagen och det blir en potatissallad med sparris, knipplök, tomat och timjan samt en mozzarella-tomatsallad med avokado, pesto och rostade pinjenötter. Mozzarellasalladen slängs ihop på ett ögonblick så den fixar jag imorgon men potatissalladen behöver jag börja förbereda idag, så nu ska det kokas färskpotatis.

Recept på potatissalladen.

TIPS! För att sparrisen ska hålla sig fin längre skär du av en bit längst ner och ställer sparrisen i en burk med vatten. Förvara burken i kylen och den håller sig spänstig och fin betydligt längre.

KRASCHAD POTATIS I UGN

Koka potatis med skal på.

Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.

Fördela ut potatisen i en ugnsfrom eller på en plåt.

Mosa med en gaffel, ringla över olivolja och toppa med flingsalt.

Sätt ugnen på 220 grader och tillaga potatisen i ca 30 minuter eller tills potatisen fått en gyllene och krispig yta.

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.