Fisk & Skaldjur,  Potatis & rotfrukter

Lax med krämig citronpotatis

krämig citron och persilja potatis med laxkrämig citron och persilja potatis med lax

I veckans annonsblad från Ica hittade jag detta recept på lax med krämig citronpotatis. En lättlagad vardagsrätt med milda smaker. Potatisen kokar man i citronvatten och blandar sedan med färskost, citron och persilja. Blev väldigt krämigt och gott. Däremot saknade barnen sås till denna rätt så nästa gång gör jag nog en kall cremefraichesås med lite gräslök, citron och röd lök till. krämig citron och persilja potatis med laxsallad

Lax med krämig citronpotatis – 4 portioner

ca 900 g potatis (ca 10 st)

1 citron

1oo g färskost

1 knippe persilja

500 g laxfilé utan skinn och ben

smör

salt

vitpeppar

 

Gör så här

Skala och skär potatisen i skivor.

Skölj citronen, riv skalet på ett rivjärn och pressa ur saften.

Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten med citronsaften.

Låt potatisen rinna av men spara 1 dl av kokvattnet.

Låt kokvattnet koka upp och vispa i färskosten.

Hacka persilja.

Blanda ner potatisen i kastrullen tillsammans med persilja och citronskal.

Stek laxen i smör, ca 3 minuter per sida.

Krydda med salt och lite vitpeppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.