enkel marinad till kyckling
KYCKLING

MARINAD TILL KYCKLING

Hasselbackspotatis

Tycker du om sötpotatis? Jag tycker rostad sötpotatis är väldigt gott och att göra den som hasselbackspotatis är en riktig höjdare. Tvätta potatisen, behåll skalet på, skiva potatisen tunt men inte hela vägen igenom, blanda olivolja, salt och pressad vitlök, pensla potatisen och tillaga i ugnen på 220 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om potatisen är klar.

Marinad till kyckling

Vi köper ofta färdig marinad när vi ska grilla, dels pågrund av enkelheten men också för att jag tycker det är svårt att få till en god marinad. Men så hittade jag en guide på hur man ska tänka när man gör en marinad.

  • Olja.
  • Något syrligt som tex citron eller yoghurt.
  • Smaksättning som tex kryddor, örter, soja, vitlök.
  • Något starkt som tex peppar, senap, chili.
  • Något sött som tex honung, ketchup, sweet chili.

Här om dagen testade jag att göra en marinad utefter guiden. Jag blandade olivolja, chilisås, senap, soja, citron, pressad vitlök, timjan, paprikapulver och svartpeppar. Jag bankade ut kycklingen med hjälp av en kastrull och lät kycklingen marinerad i ca 1 timme innan jag stekte den i stekpannan för att få lite yta och sen in i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter. Blev riktigt mört och gott.

Tidigare har jag skrivit veckomenyn på bokstavstavlan i köket men nu köpte jag istället ett block med veckans alla dagar för middagsplanering. Marinadguiden får istället pryda bokstavstavlan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 04225919-7274-4756-A303-249E3B58A7B3-1170x1560.jpeg

Under sommaren fick jag ett infall och målade om sovrummet. Färgen köpte jag på Rusta och den heter Deep sea. Den bruna spegelbyrån har jag ärvt av min mormor och morfar och jag tycker den gjorde sig så fin mot dom mörkblå väggarna.

Vi var i Malmö förra helgen och på hotellet vi bodde på fanns det en jättemysig skybar med en magisk utsikt. Vi beställde in varsin GT och glasen var helt fantastiskt goda att dricka ur. Jag lyckades googla fram vilka glas det var och beställde fyra stycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.